Присъда лишаване от свобода от четири години и единадесет месеца получи

...
Присъда лишаване от свобода от четири години и единадесет месеца получи
Коментари Харесай

Русия вкара зад решетките бивш министър на т.нар. ДНР за критики към Владимир Путин

" Присъда отнемане от независимост от четири години и единадесет месеца получи някогашният водач в по този начин наречената Донецка национална република (ДНР) Игор Гиркин (Стрелков) ", съобщи израелската медия нюзру.

" Бившият лидер на проруските сепаратисти в Източна Украйна бе приет за отговорен в екстремизъм. Той бе задържан на 23 юли 2023 година поради два поста в обществената мрежа Телеграм ", написа още изданието.

" Гиркин насочи рецензии за за неуспехите на военните под командването на Москва и техните съдружници по бойните полета в Украйна. Обект на нападките бе и президентът на Русия и висш главнокомандващ на въоръжените сили на страната Владимир Путин  Владимир Путин Владимир Путин - съветски политик. Роден на 7 октомври 1952 година в Ленинград, в този момент Санкт-Петербург. През ", добави нюзру.

" Гиркин не призна виновността си. " Служа на родината си! ", извика той, откакто чу решението на магистратите. Защитата му съобщи, че ще апелира присъдата, издадена от Московския градски съд ", уточни още медията от Еврейската страна.

Игор Гиркин е роден през 1970 година в Москва. Той се би на страната на проруските сепаратисти в по този начин наречената Приднестровска молдовска република (юни – септември 1992 г.) и на страната на сърбите във войната в Босна и Херцеговина (от ноември 1992 до март 1993 г.)

Гиркин по-късно отби казармата и продължи да служи в армията на Русия като професионален боен. Той от 1998 година до 2005 година работеше в частите за особено предопределение на Федералната работа сигурност (ФСС) и посети Чечения. Гиркин се пенсионира като полковник от ФСС през ноември 2013 година

През 2014 година Гиркин бе измежду главните командири на проруските сепаратисти в украинската Донецка област и тогава взе псевдонима Стрелков. Той през 2014 година за няколко месеца бе отпред на " министерството на защитата " на ДНР и по-късно се върна в родния си град.

Стрелков също получи присъда в Нидерландия поради свалянето на малайзийския " Боинг " над Източна Украйна през лятото на 2014 година

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР